Presentatie van l'Arche

Presentatie van l'Arche
	.LimitCharacters(20)

Dit natuurlijke meer van 2,5 hectare is gelegen op een prachtig bosrijk perceel van 5 hectare, naast het hoofdmeer Le Prunet (ingang tegenover Stek 6).

De oevers zijn begroeid met riet en éen kant is geheel bebost.

De biotoop is identiek aan die van Le Prunet; het is een zandgroeve van 40 jaar oud met natuurlijk en overvloedig voedsel. De kwaliteit van uw aas en van het vissen moet dan ook van hoog niveau zijn om Mevrouw karper van zijn geliefde gerechten weg te lokken (corbiculen, garnalen, kreeftjes, mosselen, waterslakken etc.)

Oorspronkelijke bewoners

Tijdens het test vissen afgelopen herfst op dit zelden beviste meer, hebben we kennis gemaakt met wilde en vechtlustige vissen. Voornamelijk lange en gespierde schub karpers; typische vissen van de rivier Yonne.

De vissen wegen tussen de 8 en 12 kg. De spiegel karpers van oorsprong zijn kort en dik en wegen tussen de 10 en 14 kg.

Voor uw plezier hebben we deze winter 30 spiegel karpers uitgezet van 13 tot 20 kg, met een meerderheid van vissen rond de 15-16 kg.

Voor de dynamiek van het meer hebben we ook 200 goud karpers (Koï) van 2 tot 4 kg geïntroduceerd. Op l’Arche zijn geen dwerg meervallen (Catfish) en meervallen aanwezig.

Faciliteiten

U kunt gebruik maken van alle faciliteiten van het nabij gelegen meer Le Prunet : Douche, Wc, beveiligd parkeerterrein, grote militaire tent (voor maaltijden, club bijeenkomsten etc.)

In de directe omgeving zijn supermarkten, bakkers, geldautomaten, tankstations, bars en restaurants aanwezig.

Het gebruik van boot en voerboten is toegestaan.

Dit meer is eveneens geschikt voor het karpervissen met een vaste stok of feeder. L’Arche kan ook gebruikt worden als Carpodrome (Clubs zijn van harte welkom).

Het bijzondere van l’Arche is dat u hier altijd de exclusiviteit hebt. Dus of u alleen boekt of met (maximal) 4 personen, het meer is geheel voor u.