Carpox'R

In de gemeente van Chemilly sur Yonne (89), 15 km ten noorden van Auxerre, ligt het vismeer Carpox’R (spreek uit: Carp’Auxerre). We zijn te bereiken via de nabijgelegen autoroute A6 (afrit 19). Carpox’R ligt 1 ½ uur onder Parijs.

De prachtig beboste oevers en de vele eilanden zijn een lust voor de natuurliefhebbers. Er zijn 13 stekken aangelegd op deze grindafgraving van 20ha. Dankzij de indeling en de afmetingen van dit meer, kunt u ten allen tijden uw eigen visstijl uitoefenen. Zowel van de kant (veel eilanden liggen op hengelafstand) als met de zodiac voor de liefhebbers van het uitleggen van de lijnen. De wilde oevers zullen ook gewaardeerd worden door de fan‘s van obstakel vissen.


Vis bestand & uitzettingen

In deze oude zandgroeve die geinfiltreerd wordt door de rivier Yonne, kunt u strijden met krachtige karpers in een diepte van 2,5m à 3m. Door de klassieke biotoop van grint afgravingen kunnen de karpers zich in natuurlijke schoonheid en rust ontwikkelen. Ze vinden corbicules, anodontes, rivierkreeftjes, waterslakken en wormpjes in overvloed.

Carpox’R is een vismeer sinds 2007 (voorheen „1001 Prises“ genoemd). Geregelde vis uitzettingen hebben bijgedragen aan een huidig cheptel van ongeveer 800 specimen, voornamelijk spiegelkarpers met bijzondere schub patronen. Er zwemmen tevens vele wilde karpers van oorsprong, waarvan een aantal gemakkelijk de 20 kg halen.

Voor de liefhebbers van grote vissen en zware gewichten, hebben we afgelopen winter nog 50 karpers tussen de 15 en 20kg bijgezet. 50 jonge vissen met een groot groei potentieel en van dezelfde oorsprong als onze welbekende spiegelkarpers van Le Prunet. Deze staan dan ook regelmatig op de covers van gespecialiseerde tijdschriften.

 

Faciliteiten & Ontvangst

Douche en toilet zijn ter plaatse aanwezig. Onze viswachter, André, is goed bekend onder de karpervissers in de regio Parijs en omstreken en hij is gewaardeerd om zijn vriendelijkheid en zijn technische kennis van het karpervissen. Hij is ten allen tijde aanwezig om u te ontvangen en er voor te zorgen dat uw verblijf bij ons zorgeloos verloopt. Dus aarzel niet langer en kom eens bij ons langs!